Előfizetői tartalom

Komoly döntésre szánta el magát az Egyesült Államok: lepaktálna Oroszország egyik legnagyobb partnerével

Portfolio
A kapcsolatok erősítése és Kína növekvő befolyása ellenében az Egyesült Államok arra készül, hogy megszüntesse a kereskedelmi akadályokat Indiával az olyan kritikus ágazatokban, mint a védelem és a csúcstechnológia - közölte Jake Sullivan, az Egyesült Államok nemzetbiztonsági tanácsadója. A bejelentésre nem sokkal azelőtt került sor, hogy Narendra Modi indiai miniszterelnök június 22-én látogatást tesz Washingtonban, hogy a két állam közötti közös együttműködés elmélyítéséről tárgyaljon a kutatás és fejlesztés, a távközlés, a mesterséges intelligencia, a fejlett számítástechnika és a biotechnológia területén - számolt be róla a Reuters.

Az Egyesült Államok arra készül, hogy felszámolja az Indiával folytatott kereskedelmet érintő akadályokat olyan kulcsfontosságú ágazatokban, mint a katonai fegyverkezés és egyéb modern iparágak - közölte Jake Sullivan amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó. A lépés hátterében az áll, hogy Washington Új-Delhit kulcsfontosságú szövetségesnek tekinti Kína növekvő globális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés