Előfizetői tartalom

Vége Donald Trump politikai karrierjének, vagy csak most indul be igazán? – Ilyen még soha nem történt Amerikában

Összesen 37 pontban vádolták meg Donald Trump volt amerikai elnököt kedden: a fő tétel, hogy megszegte az úgynevezett Kémkedési Törvényt, amennyiben minősített titkosszolgálati iratokat tartott magáningatlanaiban. Ez az Egyesült Államok történetében az első alkalom, amikor egy volt elnököt szövetségi bűncselekménnyel vádolnak meg. De mit is jelentenek pontosan ezek a vádak, milyen büntetéssel nézhet szembe Trump, és hogyan hat ez újraválasztási esélyeire?

Mivel vádolják Donald Trumpot?

Hivatalosan 37 vádpontban vádolták meg Donald Trump volt amerikai elnököt kedden, amikor meghallgatására került sor egy Miamiban található szövetségi bíróságon.

Trump az összes vádpontban ártatlannak vallotta magát a meghallgatáson,

amelyet követően feltételek nélkül szabadon távozhatott, utazási korlátozásokat sem hoztak ellene, és óvadékot sem kellett letennie, ugyanakkor a tanúkkal ezentúl nem beszélhet az ügyről.

Erről lesz szó a cikkben:

  • Milyen vádakkal illették Donald Trumpot keddi meghallgatásán?
  • Milyen jogi következményekkel számolhat a volt elnök?
  • Mit jelent a vádemelés előválasztási és elnökválasztási esélyeire nézve?
  • Hogyan reagáltak a republikánus szavazók a Trumpot ért vádakra?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés