Előfizetői tartalom

Kellemetlenül emelkednek a harckocsiveszteségek - Új módszereket talál Moszkva a tankok védelmére

Májusban az Oroszország által Ukrajnában biztosan elvesztett harckocsik száma átlépte a kétezer járművet. A nemzetbiztonsággal és biztonságpolitikával foglalkozó brit Royal United Services Institute (RUSI) májusi elemzésében arról értekezik, hogy milyen taktikákkal, illetve fejlesztésekkel igyekeznek az orosz csapatok védeni a páncélosaikat. Nézzük, melyek ezek.

Az orosz hadvezetés Ukrajna tavaly februári megtámadásakor rendkívül komoly taktikai hibába futott bele: a harckocsik, valamint egyéb páncélozott járművek lényegében támogatás nélkül igyekeztek előrehaladni. Nem volt körülöttük gyalogság, akik a bokrokban és romos épületekben megbúvó ukrán katonákat kifüstölhették volna, nem volt légierő, ami az ellenséges tüzérséget...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés