Előfizetői tartalom

Katasztrofálisan indult a várva várt ukrán offenzíva - Fordíthat még ezután az ukrán vezetés?

Amikor június elején megindult a már régen beharangozott ukrán offenzíva, sokan arra vártak, hogy a tavalyi harkivi és herszoni eseményekhez hasonlóak fognak bekövetkezni: órák alatt összeomló orosz védelmi vonalak, fejvesztve menekülő katonák. Ehhez képest a támadás első napjaiban az ukránok gyakran szó szerint fejjel rohantak a falnak, azaz az orosz aknamezőknek és tüzérségnek. Hol ment félre az ukrán ellentámadás, és összeszedheti-e még magát Kijev? Nézzük.

Intő jelek Amikor az ukrán hadvezetés bejelentette azt, hogy „bármelyik percben” megindulhat a "mindent elsöprő" offenzíva, a legtöbb elemző arra számított, hogy egy nagy méretű támadás előkészítése a tavalyi, rendkívül sikeres műveletéhez fog hasonlítani, azaz az ukrán drónok és tüzérségi egységek hetekig szemezgetni fognak az orosz logisztikai központok, tüzérségi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés