Előfizetői tartalom

Előkerült Prigozsin: elárulta, miért robbantotta ki a fegyveres lázadást

Az orosz védelmi minisztérium be akarta darálni a Wagner csoportot, július 1-ig kaptak határidőt harcosai, hogy hűséget fogadjanak nekik a rájuk kényszerített szerződéseken keresztül. A zsoldosbrigádnak nem volt más választása, mint megindítani az „igazságmenetet” – nyilatkozta mindezt Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezér sajtószolgálatán keresztül.

Jevgenyij Prigozsint, a Wagner csoport vezérét azóta nem látták, hogy elhagyta Rosztov-na-Donut szombat este, hétfő délután váratlanul hangfelvételt tett közzé sajtószolgálata hivatalos Telegram-csatornáján. Prigozsin a friss hangfelvételben arról beszél, hogy a védelmi minisztérium szerződéses jogviszonyba kényszerítette volna őket 2023. július 1-jétől, ezzel a Wagner...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés