Előfizetői tartalom

Elképesztő számok jöttek: simán lehet, hogy Donald Trump lesz a következő amerikai elnök

Még több mint egy év van a következő amerikai elnökválasztásig, de már gőzerővel dolgoznak a közvélemény-kutatók azon, hogy megpróbálják megjósolni, ki lesz a világ legnagyobb gazdasági, politikai és katonai erejének következő vezetője. Az összesített pollok nagyon érdekes prognózisokat mutatnak: bár a választás még tényleg messze van, jelenleg abszolút nem kizárható, hogy Donald Trump lesz az Egyesült Államok következő elnöke.

Az esélyes versenyzők

2024. november 5-én megválasztja az Egyesült Államok 47. elnökét az ország szavazóképes lakossága. Még több mint egy év van hátra a nagy eseményig, de a kampány már megkezdődött: lehet tudni, hogy kik lesznek a „zászlóvivő” jelöltek mindkét nagypártnál.

A Demokrata Párt minden előzetes pletyka ellenére a most 80 éves Joe Bident indítja ismét az elnöki székért, ellene egyetlen esélyes demokrata politikus sem vette még fel a kesztyűt. Robert F. Kennedy Jr., a legnagyobb „esélyes kihívó” a Demokrata Párton belül több mint 53 százalékponttal marad le Bidenhez képest a jelenlegi pollok szerint, így szinte esélytelen, hogy ne Joe Biden legyen a demokraták jelöltje.

A Republikánus Párton belül már izgalmasabb a helyzet. Eddig 13 politikus jelentette be a párton belül, hogy indul a 2024-es választásokon, köztük jelenleg mindössze négy olyan politikus van, akinek országosan mérhető választói támogatottsága van vagy volt a kampány során:

A cikk tartalma:

  • A 2024-es választás esélyes indulói
  • A Republikánus Párt előválasztási számai
  • Joe Biden vs. Donald Trump - Ki nyerne?
  • Borulhat a matek?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés