Előfizetői tartalom

Ezért borultak lángba valójában Franciaország utcái: évtizedes harcok húzódnak meg a háttérben

Majdnem egy hete kezdődtek a francia zavargások, miután egy videó járta be az internetet, amin francia rendőrök lelőnek egy 17 éves algériai származású futárt. Az események hatására először Párizs külvárosában, Nanterre-ben, majd hamarosan más francia nagyvárosokban is tüntetések robbantak ki. Sokan a 2005-ös zavargásokhoz hasonlítják a helyzetet, azonban a mostani események sok szempontból eltérnek a korábbiaktól; valójában évtizedes feszültségek kibontakozását láthatjuk.

Múlt hét kedden közúti ellenőrzés közben lelőtt egy francia rendőr egy 17 éves algériai származású futárt. Az interneten széles körben elterjedt videó az esetről, és ez szabályosan fellobbantotta az országban a etnikai megkülönböztetéssel kapcsolatos feszültségeket.  A felvételeken az látható, hogy a két rendőr megállít egy sárga autót Nanterre-ben. Az autó vezetője...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés