FONTOS A náci Németország példája kísérti Európát - Ukrajna messze van a vereségtől
 
Előfizetői tartalom

Hazai fejlesztésű drónt villantott a Magyar Honvédség – De mit is tud a ProTAR?

Hétfő délben hajtotta végre első nyilvános repülését a hazai Rotors & Cams Zrt. által fejlesztett ProTAR F4J pilóta nélküli repülőgép. A drón a várakozások szerint forradalmasíthatja a magyar légvédelem és légierő kiképzését, néhány tulajdonsága pedig a külföldi vásárlók számára is érdekessé teheti. Nézzük, mik ezek.

A ProTAR első repülésére az MH Bakony Harckiképző Központ lőterén, a Nullponton került sor. A Veszprém vármegyei Hajmáskér határában elhelyezkedő lőtéren követően Molnár Zsolt, a Rotors & Cams Zrt. vezérigazgatója, Blénessy László, a 4iG csoport üzleti általános vezérigazgató-helyettese, illetve dr. Porkoláb Imre dandártábornok, a védelmi innovációért felelős miniszteri biztos mondott rövid beszédet, ezt követően pedig a levegőbe is emelkedett a drón.

Nyitóbeszédében Molnár Zsolt elmondta, hogy a ProTAR rendszert a jövőben szolgáltatásként is értékesíteni kívánják, hiszen az üzemeltetéséhez speciális szaktudásra is szükség van. A célanyag-eszközök fejlesztésben és gyártásában bevett nemzetközi gyakorlat, hogy szerződött civil cégek biztosítják a megfelelő színvonalú szimulációt a légvédelmi egységeknek.

A ProTAR légvédelmi célrepülő rendszert képességei a magyar védelmi iparág legkiválóbb fejlesztései sorába emelik.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés