Előfizetői tartalom

Olyan háború következhet, amiből senki sem jön ki jól, de mindenki érintett lehet

A Kína és az Egyesült Államok közötti globális technológiai versenyfutás már sokadik éve tart. A konfliktusnak azonban egyelőre nem igazán látszódik sem a vége, sem az, hogy a felek különösebben törekednének a megoldásra. Mindkét fél tudja, hogy egyedül nem győzhet, ezért most partnereket keresnek a másik fél ellen. A technológiai háború fenyegető réme azonban az egész világra drámai hatást gyakorolna. Az alapanyagok piaca, és az ellátási láncok összefonódása miatt az egész világot negatívan érintené esetleges szankciós hadakozás.

Janet Yellen, az Egyesült Államok pénzügyminiszterének júliusi kínai útja kimondottan a Peking és Washington közötti feszültségek csökkentésére szolgált. Ennek ellenére a látogatás kiemelten irányította a figyelmet a két nagyhatalom közötti mélyülő szakadékra a csúcstechnológia, különösen a félvezetőgyártás területén. Yellen látogatása előtt még olyan hírek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés