Előfizetői tartalom

Olyan természeti katasztrófa érte el Európát, hogy az EU is lépésekre kényszerül

Az EU határozott lépéseket tesz a Görögországban és Tunéziában gyorsan terjedő erdőtüzek felszámolására irányuló erőfeszítések támogatására. Mindkét ország aktiválta az uniós polgári védelmi mechanizmust, ami gyors és erőteljes uniós válaszlépéseket tesz lehetővé, így tíz másik állam katasztrófavédelmi erői nyújthatnak segítséget a tüzek megfékezésében.

Tíz ország, köztük Bulgária, Horvátország, Ciprus, Franciaország, Olaszország, Málta, Lengyelország, Románia, Horvátország, Szlovákia és Szerbia járult hozzá az uniós polgári védelmi mechanizmus keretében Görögországban végrehajtott válaszlépésekhez - közölte a Bizottság. Több mint 490 tűzoltót és 7 repülőgépet vezényeltek az uniós országok Görögország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés