Előfizetői tartalom

Rohamos ütemben pusztítja az ukrán páncélosokat az orosz sztárfegyver – Miért is olyan hatékony a Lancet?

Ezen a ponton talán kijelenthető, hogy egyetlen orosz fegyver sem okozott még olyan károkat az ukrán páncélos-állományban és légvédelmi képességben, mint az orosz kamikaze-drónok, ezen belül is elsősorban a ZALA Aero Lancet-dróncsaládja. Egy egyszerű és olcsó pilóta nélküli repülőgép-típusról van szó, amely napi szinten legalább 2-3 értékes ukrán katonai járművel végez, mióta elkezdték őket tavaly ősz óta nagyobb számban használni a frontvonalon. Az orosz védelmi minisztérium annyira elégedett a Lancetekkel, hogy a korábbi ütem sokszorosára kapcsolják az eszköz gyártását; a jövő év elején várható Sahed / Geran kamikaze-drónok oroszországi gyártása mellett ez elég komoly problémát okozhat az ukrán harctéri képességeknek. De miért is olyan félelmetes eszköz a Lancet-dróncsalád? Nézzük.

Tombolnak a Lancet drónok az ukrán fronton Tavaly ősz óta a korábbinál lényegesen intenzívebben használja a pilóta nélküli repülőgépeket (UAV), vagyis drónokat az orosz haderő az Ukrajna ellen viselt támadóháború során. Az iráni gyártmányú Sahed-131 és 136 típusú kamikaze-drónok jelentős nemzetközi figyelmet kapnak, hiszen az orosz haderő ezekkel rombolja kisebb-nagyobb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés