Előfizetői tartalom

Igazi szintugrás történt a tankfejlesztésben: lerántották a leplet a jövő páncélosáról

A héten a nyilvánosság előtt is bemutatkozott az amerikai General Dynamics Land Systems gyár új harckocsija, az AbramsX. Az egyelőre még csak prototípusként létező harcjármű számos érdekes „extrával”, van felszerelve. Nézzük, melyek ezek.

A GDLS saját tesztpályájára gurította ki a harckocsi prototípusát/életnagyságú makettjét, mely első ránézésre nem igazán hasonlít az eredetileg 1980-ban rendszeresített, szintén GDLS (akkor még Chrysler Defense) által jegyzett M1 Abrams harckocsira, ez pedig nem véletlen.

Az M1 Abrams megalkotásakor fontos szempont volt az, hogy a páncélos rendkívül sok irányból személyre szabható és átalakítható legyen annak érdekében, hogy hosszú évtizedeken keresztül élvonalbeli fegyverként tudják használni.

Ennek a modularitásnak köszönhető az, hogy az eredeti harckocsi napjainkig számos nagyobb fejlesztésen átesett, így lett az M1-ből először M1A1, majd M1A2, mely ráadásul számtalan kisebb fejlesztési „csomagot” kapott (ezeknek a csomagoknak a neve SEP - System Enhancement Package – Rendszerfrissítési csomag).

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés