Előfizetői tartalom

Ilyen katasztrófát még nem látott a modern Amerika – Egyetlen súlyos tényező áll a háttérben

Huszák Dániel
Majdnem száz ember biztosan meghalt és több ezren vesztették el az otthonokukat, megélhetésüket a Hawaii-hoz tartozó Maui szigetén tomboló tűzvész miatt. Lahaina városában hatalmas a pusztítás, az anyagi károkat még csak megbecsülni is nehéz. A helyiek fosztogatókról, hiányos vízellátásról beszélnek az amerikai médiának. Azt még mindig nem tudni, hogy pontosan mi okozta Amerika modern történelmének leghalálosabb tűzvészét, de a legtöbben a klímaváltozásnak tudják be azt, hogy a lángok ekkora pusztítást tudtak okozni.

Hétfő délutánra 96-ra növekedett a Maui szigetén tomboló tűzvész halálos áldozatainak száma. A valós szám jó eséllyel ennél sokkal nagyobb, a hatóságok még mindig folytatják a mentési munkálatokat. Egyes információk miatt eddig a romok mindössze 3%-át tudták csak átkutatni a mentőszolgálatok. Wow family from Lahaina on Maui survived the wildfire by hiding in the ocean...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái