Előfizetői tartalom

Páros lábbal rúgta be az ajtót a trumpizmus – Bőrdzsekis lázadó lehet a világ egyik legnagyobb országának vezetője

A vasárnap Argentínában megrendezett elnöki előválasztást meglepetésre egy establishment-ellenes, szélsőségesen antietatista jelölt, Javier Milei nyerte. A rendszerint bőrdzsekiben mutatkozó, kampányeseményein rockdalokat éneklő Milei Donald Trump volt amerikai elnök nagy tisztelője, mostani eredménye pedig utat nyithat neki az októberben tartandó elnökválasztás megnyeréséhez.

A világ nyolcadik legnagyobb területű állama, Argentína régóta gazdasági válsággal küzd, az infláció 116 százalékot ért el, a lakosság 40 százaléka a szegénységi küszöb alatt él. Ebben a helyzetben tartottak vasárnap előválasztást az országban, melynek során a választópolgárok arról döntöttek, hogy kik legyenek azok a jelöltek, akik összemérik erejüket a tényleges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés