Előfizetői tartalom

Innen tekintett le egykor rettegett birodalmára Hitler – Így néz ki ma a Sasfészek

Adolf Hitler Sasfészke több mint 1800 méteres magasságban fekszik a Bajor Alpokban, Németország délkeleti részén, Berchtesgadenben, nem messze az osztrák határtól. A még a második világháború előtt épült, és a háborút túlélt épület ma turistalátványosság, ahonnan pazar kilátás nyílik a környékre és a környező, sokszor még magasabb hegyekre. Pár tíz kilométerre onnan, már Ausztriában található egy másik, hegyre épült, de középkori épület, Hohenwerfen vára, amely pedig egy háborús kémfilm, a Kémek a Sasfészekben kulisszájaként szolgált. A két sasfészken kívül a berchtesgadeni térség még számos látnivalót kínál a történelem és a hegyek kedvelőinek.

Hitler Sasfészke Berchtesgaden város és környéke – németül Berchtesgadener Land – Németország délkeleti csücske, amely kvázi félszigetként nyúlik be Ausztriába Salzburg közelében. Nem véletlen, hogy az osztrák születésű német diktátor, Adolf Hitler éppen itt építette ki a maga saját kis birodalmát, nyaralójával, a Berghoffal, illetve a Nemzetiszocialista Munkáspárt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés