FONTOS Így alakul szerdától a benzin ára
 
Előfizetői tartalom

A világ egyik legveszélyesebb embere volt, de szembeszegült Putyinnal – Így halhatott meg Jevgenyij Prigozsin

Ma délután valószínűleg lelőtt egy repülőgépet a légvédelem az oroszországi Tver-régióban. Jelenleg nagyon úgy néz ki, hogy a gépen utazott Jevgenyij Prigozsin, a híres-hírhedt Wagner csoport vezére, aki annak ellenére, hogy hosszú évekig Vlagyimir Putyin orosz elnök leghűségesebb szövetsége volt, azzal vált nemzetközileg ismertté, hogy a nyár elején lázadást vezetett az orosz védelmi minisztérium ellen. Hiába állapodott meg bármiben Jevgenyij Prigozsin akár Putyinnal, akár Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnökkel, várható volt, hogy az orosz államapparátus el fogja tenni láb alól.

Így halt (halhatott?) meg Jevgenyij Prigozsin Ma délután nagy valószínűséggel lelőtt az orosz légvédelem egy üzleti magángépet az oroszországi Tver-régióban. Az Embraer Legacy 600-as Moszkvából Szentpétervárra tartott, összesen tíz ember utazott a fedélzeten. A Wagner-csoporthoz köthető Grey Zone Telegram-csatorna és az orosz állami médiaügynökségek azt állítják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés