Előfizetői tartalom

Váratlanul újabb súlyos szankciókat kaptak az orosz és fehérorosz sportolók

MTI
A tervekkel ellentétben mégsem indulhatnak a kínai Hangcsouban szeptember 23-tól október 8-ig sorra kerülő Ázsia Játékokon az orosz és fehérorosz sportolók. Több médium is azt közölte, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szerint "a projekt technikai okok miatt nem kivitelezhető". Így a két ország versenyzőinek nem lesz lehetőségük Kínában kvótát gyűjteni a jövő évi, párizsi ötkarikás játékokra.

Az Ázsiai Olimpiai Bizottság (OCA) korábban zöld jelzést adott maximum 500 orosz és fehérorosz sportoló indulásához. A terv az volt, hogy semlegesként vehetnek részt a versenyeken, s érmet ugyan nem szerezhetnek, de az olimpiai kvalifikáció szempontjából számít az eredményük. Az OCA most a NOB-ra hivatkozva szűkszavúan annyit közölt: a két ország képviselői nem lesznek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés