Előfizetői tartalom

Olyan döntés készül, ami Magyarország sorsát is érinti - Végre eldőlhet a V4 jövője?

A szeptember végi szlovák választásoknak a szomszédsági viszony és a hosszú közös történelem miatt is komoly tétje van, azonban az aktuálpolitikai szempontból két téma igazán fontos Budapesten. Bekerül-e magyar kisebbségi párt a szlovák parlamentbe, illetve, hogy a V4 újra egységesebb lehet-e az elmúlt idők távolodási hullámát követően. A cikksorozat második részében a szlovákiai választások magyar vonatkozásait elemezzük.

2023 májusában végleg megbukott az eurooptimista szlovák négypárti koalíciós kormány, ezzel történelmi helyzetet teremtve az országban. Előrehozott választások és ideiglenes szakértői kormány követte Eduard Heger lemondását Pozsonyban, ilyenre még nem volt példa korábban az ország történelmében. A jobboldali-liberális koalíciós szlovák vezetés bukását követően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés