Előfizetői tartalom

Mindent bevallottak Ukrajna elit mesterlövészei: ez zajlik valójában a frontvonalakon

Teljesen hibás kép él az emberekben arról, hogy mit csinálnak egy nagy intenzitású háborúban a mesterlövészek. A hollywoodi filmek, videojátékok azt a képet festik le róluk, mintha ghillie-álcaruhában, mélyen az ellenséges frontvonalak mögött magas rendfokozatú katonai vezetőket vadásznának, valójában azonban az ellenséges drónokat kicselezve, inkább felderítő feladatokat végeznek és a nehéztüzérségre bízzák „piszkosmunkát.” Extrém ritkán fordul elő, hogy egy mesterlövész tényleg megöl valakit, az pedig sosem, hogy látványos „mesterlövész-párbaj” dúl a fronton. A Kyiv Post ukrán mesterlövészekkel beszélgetett, akik őszintén vallottak feladataikról, nehézségeikről, sérüléseikről és az ukrán haderő erősségeiről, gyengeségeiről.

Három ukrán mesterlövésszel készített interjút a Kyiv Post, egy neves ukrán lap. Az „Atom,” „Bond” és „Nyolcas számú” hívójelű ukrán katonák elég részletesen beszámoltak arról, hogy mi történik a frontvonalon, mik azok a feladatok, amelyeket ők, mint jól képzett, „elit” mesterlövészek el tudnak végezni egy alapvetően főleg tüzérséggel és rohamlövészekkel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés