FONTOS Betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban - Mutatjuk, mi áll a háttérben
 
Előfizetői tartalom

Történelmet írt az idei év második legerősebb földrengése, felmérhetetlen a pusztítás

Súlyos, 6,8-as erősségű földrengés sújtotta Marokkót, az áldozatok száma meghaladja a kétezret. A rengés epicentruma az Atlasz hegységben volt: a szűk és a földmozgás miatt sok helyen beomlott hegyi utak megnehezítik a mentést. A csaknem 1 milliós Marrakes világörökségi óvárosát is súlyos csapás érte. Számos ország, még a Marokkóval diplomáciai kapcsolatokat sem fenntartó szomszédos Algéria is segítséget ajánlott fel, de Rabat egyelőre négy ország mentőcsapatának adott zöld utat.

A legerősebb mért földrengés Marokkó történetében Pénteken késő este súlyos földrengés rázta meg az észak-afrikai Marokkót. A 6,8-as erősségű fölmozgás viszonylag kicsi, 26 kilométeres mélységben történt, ami pusztítóbbá tette a katasztrófát. A halottak száma a hétfő esti adatok alapján hivatalosan 2862 fő, a sebesülteké 2562 fő, de az áldozatok száma folyamatosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés