Előfizetői tartalom

A béke szigete volt, de elkezdtek balhézni a drogkereskedők – Mi lesz most a világ egyik leggyönyörűbb országával?

Ecuador évtizedeken keresztül a latin-amerikai régió egyik legbiztonságosabb országa volt, az elmúlt években azonban látványosan megugrott a bűnözés. A nemzetközi médiába talán akkor ütött át ennek a híre a legjobban, amikor augusztus elején a nyílt utcán agyonlőtték Fernando Villavicencio elnökjelöltet, aki az országban egyre nagyobb befolyással bíró bűnszervezetek ellen kampányolt. Az erőszakos bűncselekmények látványos megugrása főleg a drogkereskedelem térnyerésével magyarázható, a jelenlegi ecuadori kormány viszont a zászlójára tűzte a bűnözők elleni harcot. Az egésszel kapcsolatosan magyar szemmel talán az a legnagyobb kérdés, hogy mennyire biztonságos most az országba utazni, mit érdemes tenni, ha meg akarjuk tekinteni a természeti és kulturális kincsekben gazdag Ecuadort. Nézzük.

Elpattant a bűnözés Ecuadorban Ecuador sokáig Latin-Amerika egyik legbiztonságosabb országa volt, a 2010-es évek elejétől kezdve pedig a növekvő átlagos életszínvonalnak köszönhetően talán a korábbinál is látványosabban javulni kezdett az ország közbiztonsági helyzete. Egészen 2017-ig folyamatosan csökkentek az ország erőszakos bűnözéssel kapcsolatos mutatói, ekkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés