Előfizetői tartalom

Sosem látott vallomást tett a Leopard 2-es ukrán személyzete: ilyen valójában a legendás német tankban harcolni

Nagyon elégedettek az ukrán harckocsizók a Leopard 2-esek teljesítményével, a harcjármű pontos, mozgékony és remek páncélvédettséggel rendelkezik elmondásuk szerint. Az ukrán védelmi minisztérium riporterének nyilatkozó katonák azt mondják, hogy a Leopard 2-esek „vadmacskaként vadásszák éjjel az orosz tankokat” és hogy átülni egy szovjet eredetű T-64-esből egy Leopardba olyan volt, mint átülni egy Ladából egy Teslába. Ugyanakkor elismerik: a Robotine térségében zajló harcok tényleg nagyon kemények, a gyalogság támogatása nélkül pedig semmit nem ér a harckocsizó fegyvernem.

Hosszú videót rakott ki az ukrán védelmi minisztérium, melyben egy német gyártmányú Leopard 2A6-os harckocsi ukrán személyzete számol be a frontvonalon szerzett élményeiről. Az interjúban megszólal a harckocsit irányító parancsnok, a fegyvereket kezelő irányzó és a lőszer-utántöltésért felelős töltőkezelő is. A Leopard 2-es személyzetének negyedik tagját, a vezetőt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés