Előfizetői tartalom

Hatalmas pofonba szaladt bele Ukrajna - A lehető legrosszabbkor lendült támadásba Zelenszkij

A háború kitörése óta számtalan alkalommal érte az a kritika az ukrán külügyet, hogy túlzottan agresszív, követelőző politikát folytat nyugati szövetségeseivel. Csütörtökre sikerült azt is „kiharcolniuk”, hogy egyik legfontosabb támogatójuk, Lengyelország befagyassza a fegyverszállítmányokat azt követően, hogy Kijev eljárást kezdeményezett a Kereskedelmi Világszervezetnél (WTO) azért, mert Lengyelország nem engedélyezi az ukrán gabona értékesítését. Hogyan jutottunk el idáig, és mire számíthat most Kijev?

A gabonának valahova mennie kell Az ukrán gazdaság számára a háború akkor is katasztrofális eredménnyel jár, ha nem vesszük figyelembe az országot érő mérhetetlen pusztítást: Kijev GDP-jének átlagosan nagyjából 10%-a érkezik a mezőgazdaságból, az ország teljes exportjának pedig több, mint 40%-át adják a gabonafélék. A Donbasz orosz megszállásával ráadásul Ukrajna...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés