Előfizetői tartalom

Egy kis regionális konfliktus boríthatja a nemzetközi erőegyensúlyt

Portfolio
A nemzetközi figyelem nem nagyon irányul arra, hogy regionális szinten milyen hatásokat gyakorol majd az örmények és azeriek közötti konfliktus Hegyi-Karabahban. A legtöbb megközelítés arra koncentrál, hogy a kérdés két kaukázusi ország harca egy rendkívül elszigetelt régióért, amelyet mindketten maguknak követelnek. A háttérben azonban az itteni események a globális szereplőkre is nagy hatást gyakorolnak - írja a Forbes.

Az elmúlt napokban Azerbajdzsán megsemmisítő vereséget mért a hegyi-karabahi örményekre, teljesen átvéve az ellenőrzést a terület felett. Örményország nem indított háborút szomszédja ellen a területért, némán elfogadta, hogy a körülbelül 120-150 ezer fős örmény lakossággal rendelkező régiót teljesen kiveszik Jereván keze alól az azeriek. Azzal, hogy ez a hegyvidéki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés