Előfizetői tartalom

A közvélemény-kutatók bukták a legnagyobbat a szlovák választáson, de Orbán barátja sem örülhet túlságosan

A szombati parlamenti választásokat követően még nem dőlhet hátra senki sem Szlovákiában. A végeredmények jelentős meglepetéseket hoztak, a közvélemény-kutatások alaposan elszámították magukat. Három okot is meg lehet nevezni, ami jelentős hatást gyakorolt az eltérésekre. Emellett máris megindult a találgatás, a helyezkedés, az üzengetés: hamarosan kezdődhetnek a koalíciós tárgyalások. Ebben pedig bőven rejlik még meglepetés a szlovákok számára, a győztes Robert Ficora is izzasztó megbeszélések várnak, ami akár számos eddigi kampányígéretét megváltoztathatja.

A szombati választások továbbra is rengeteg kérdőjelet hagytak a szlovák politika jövőjével kapcsolatban. A legfontosabb kérdés most az, hogy ki lesz a következő szlovák kormányfő, pontosan milyen pártok vesznek majd részt a koalíciós kormányban, ehhez milyen kompromisszumokat kell megkötniük a feleknek, ki hogyan helyezkedik majd a tárgyalásokon. Emellett azonban a politikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés