Előfizetői tartalom

Felsorakoztak az ellenfelek a mindent eldöntő küzdelemre – Óriási meglepetések jöhetnek az ősz legforróbb választásán

Nagy számban vonultak ki az ellenzéki érzelmű szavazók Varsóban október 1-jén, vasárnap, hogy két héttel a lengyelországi parlamenti választások előtt erőt demonstráljanak a közvélemény-kutatásokban tartósan vezető kormánypárttal, a PiS-szel szemben. A tömegrendezvény aztán számháborúba torkollt: míg a rendezők 1 milliós, történelmi menetről beszéltek, a PiS elnöke 60 ezerre tette a résztvevők számát. Mindkét nagy erő igyekszik a választást a jó és rossz küzdelmévé, mindent eldöntő nagy összecsapássá stilizálni, miközben a végén akár egy-két képviselő átcsábítása döntheti el, milyen színezetű kormány alakul.

Hatalmas tömegdemonstrációt tartott a lengyel ellenzék október 1-jén, vasárnap, pontosan két héttel az október 15-én esedékes választások előtt. A „Millió Szív Menete” címmel a lengyel fővárosban, Varsóban tartott meneten fölszólalt többek között a szervező, a legnagyobb ellenzéki erő, a Polgári Koalíció (KO) miniszterelnök-jelöltje, a 2007 és 2014 közötti kormányfő, Donald Tusk is.  

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés