Előfizetői tartalom

Az elmúlt húsz év legnagyobb vérfürdőjét rendezhetik meg Gázában – Mire számíthatunk az izraeli szárazföldi akciótól?

A nyugati mediációs kísérletektől függetlenül küszöbön áll izrael gázai inváziója. Jeruzsálem a már meglévő 170 ezres aktív állomány mellé 350 ezer tartalékost mozgósított, páncélosok százait küldte a gázai határra, a haditengerészet elvágta a tengeri kijáratokat, a légierő pedig folyamatosan bombázza a kétharmad budapestnyi övezetet. Mindettől függetlenül az IDF-nek egy rendkívül kockázatos, számos áldozattal járó hadműveletre kell felkészülnie. Nézzük, miért.

A Gázai övezet a világ egyik legelzártabb területe: a 365 négyzetkilométeres területet nyugatról a Földközi-tenger, keletről és északról az izraeli határkerítés, délkeletről pedig a szintén nehezen járható egyiptomi határ zárja el a külvilágtól. Az övezetben nagyjából 2,1 millió ember él, akiknek kevés lehetségük van a menekülésre. Erőviszonyok A becslések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés