Előfizetői tartalom

Tökéletesítik az oroszok a háború legpusztítóbb fegyvereit – Pokoli hónapok várnak Ukrajnára

Ukrán és orosz források egyaránt írnak arról, hogy nemrég egy újfajta kamikaze-drónt használt az orosz haderő Ukrajna ellen, de a roncsok alapján nem lehet megállapítani ennek pontos típusát. Egy Geran-3-asról vagy egy Italmas drónról lehet szó: egyik sem jelent sok jót Ukrajna számára, hiszen ezek két olyan fegyver következő generációs változatai, melyek eddig is komoly problémákat okoztak a megtámadott országnak. A Geran-3 a kritikus infrastruktúrát romboló, iráni eredetű Sahed-család továbbfejlesztése, az Italmas pedig a páncélosokat pusztító Lancet-család következő változata.

Új drónt használt az orosz haderő

Pár napja lelőtt az ukrán légierő egy újfajta orosz drónt Kijev térségében: egyelőre szinte semmit nem tudni róla azon kívül, hogy a kijevi erők beszámolója szerint egy „nagyon egyszerű” konstrukcióról van szó, amely egy civil repülőgép-modellezők által használ használt DLE60 típusú légcsavaros hajtóművel van felszerelve.

Az ukrán Defense Express két típusváltozatra szűkítette a lehetségesen felhasznált drónok típusát:

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés