Előfizetői tartalom

Olyan dolgot tett Putyin, amivel az egész világra rá akart ijeszteni – Most aztán tényleg nagy a baj?

Szerdán hadgyakorlatot tartott Oroszország, melynek lényege a nukleáris elrettentő erő megvillantása volt. A már jól ismert Tupojev Tu-95-ös nagy hatótávolságú bombázók mellett levegőbe emelkedett egy RSZ-24 Jarsz interkontinentális ballisztikus rakéta is. De mit is tud Putyin szuperfegyvere és jelenthet-e eszkalációt a keleti-nyugati konfliktusban a rakéta kilövése? Nézzük.

Szuperfegyver vagy újracsomagolás? Az RSZ-24-es egy interkontinentális ballisztikus rakétarendszer. Interkontinentális azért, mert hatótávolsága (orosz források szerint 11-12 ezer kilométer) lehetővé teszi azt, hogy Eurázsián kívüli célpontok ellen is bevethessék. A ’ballisztikus’ jelző a fegyver célba juttatásának módjára utal: ballisztikusnak akkor hívunk egy rakétát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés