Előfizetői tartalom

Sosem látott kudarcot hozott Peking hatalmas dobása? - Elmondták a szakértők, mi történt valójában

Tízéves lett az Övezet és Út kezdeményezés (BRI), ennek apropóján Pekingben találkozót rendezett a kínai vezetés. A házigazdán kívül közel 30 ország vezetője ment el a fórumra, amely nagyon megosztotta a világ közvéleményét. A pekingi találkozóról három szakértő részvételével tartott kerekasztal-beszélgetést a Magyar Külügyi Intézet (MKI). Az eseményen Buzna Viktor, az MKI kutatója, Goreczky Péter, az MKI vezető elemzője, illetve moderátorként Salát Gergely, az MKI vezető kutatója vett részt. Összesen kilenc téma körbejárásával elemezték a találkozó eredményeit.

A nemzetközi közvéleményben kétféle véleményt lehetett olvasni a fórumról az eseményt követően:

a nyugati kommentárok többsége egyértelmű kudarcnak tekintette a találkozót, míg a Kína-barát média világraszóló sikernek könyvelte el a konferenciát.

Ebben próbáltak meg rendet tenni az MKI szakemberei.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés