Előfizetői tartalom

Világhódító mestertervvel válna igazi szuperhatalommá Kína – Már gyűlnek a fellegek?

Szeptemberben ünnepelte az Övezet és Út a tizedik évfordulóját, az alkalomra hamarosan számos ország részvételével tartanak fórumot Kínában. A kezdeményezésben több mint 150 állam vezetői vesznek részt, érdemes azonban felmérni az eddig eredményeket és levonni a tanulságokat. Cikksorozatunk első része a kínai globális kezdeményezés létrejöttét és változásait veszi górcső alá.

A BRI létrejötte Hszi Csin-ping kínai elnök 2013-ban jelentette be Kazahsztánban, hogy egy szárazföldi „gazdasági selyemút” indítását tervezi, amelyet hamar követett egy, a tengeri hajózási összeköttetésekre vonatkozó bejelentés. A két selyemút aztán egyesült, és együttesen lett a nevük Egy Övezet, Egy Út (One belt One Road – OBOR). A vízió lényege az volt, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés