Előfizetői tartalom

Félelmetes nemzetközi szervezet feni a kését Izraelre – Bármikor megindulhat egy komplett hadsereg Jeruzsálem ellen

A Hamász október 7-ei, Izrael elleni támadását követően azonnal feszült lett a hangulat Libanon déli határvidékén is. Itt az a Hezbollah az úr, amely ezer szállal kapcsolódik Iránhoz, és már körülbelül negyven éve Izrael egyik legfőbb ellenlábasa. A radikális síita szervezet kiterjedt hálózatot működtet szerte a világban, jelentős fegyverarzenáljuk miatt pedig az izraeli eszkaláció első számú gyújtópontja lehet. Egyelőre még nincs jele annak, hogy a radikális iszlamisták általános támadásra készülnek, de lehet, hogy ez csak átmeneti állapot.

Mi pontosan a Hezbollah? „Hezbollah” vagyis magyarra fordítva „Az Isten pártja”. Az elnevezés máig feszültséget szül a muszlim világban, mivel sokan úgy tartják, hogy libanoni csoport egy súlyos szentséget sajátított ki magának. Nem lehet teljesen egyértelműen definiálni a szervezetet, mivel szerteágazó tevékenységei vannak. Az egyik megközelítés alapján inkább politikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés