Előfizetői tartalom

Izrael kényszerhelyzetbe került: megoldhatatlan menekültválsággal kell szembenéznie a világnak

A Gázai övezettel kapcsolatban folyamatosan felmerül a kérdés, hogy mi lesz a sűrűn lakott terület sorsa a háború után. Több lehetséges forgatókönyv is felmerült, többek között olyan drasztikus is, amely a palesztin lakosság teljes kitelepítésével számol. A radikális elképzelés azt jelentené, hogy a – különböző becslések szerint – 2-2,5 milliós palesztin lakosságnak kellene új lakóhelyet találni (ezekbe a számokba nem beleszámítva a háborús veszteségeket, mivel a harcok kimenetelét és áldozatainak számát egyelőre nem lehet megbecsülni). Ez azonban nem igazán tetszik a térség muszlim országainak.

Palesztin menekültek a térségben A palesztin menekültek megjelenése nem újdonság a Földközi-tenger keleti partvidékén, több hullámban 1948 óta fogadtak be menedékeseket közel-keleti országok. Az UNRWA adatai szerint 2020-ban valamivel több mint 6 millió palesztin élt menekültként a Földközi-tenger keleti partvidékének országaiban. A mostani válság azzal fenyeget, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés