Előfizetői tartalom

Szédítő ütemben zajlik a népmozgás Európában – Szép csendben eltűnhet egy történelmi népcsoport

A kiújuló izraeli-palesztin konfliktus hullámai elérték Európát is, a földrészen állandóak a tüntetések, sokszor a Gázai övezet mellett. Hiába foglalt állást az összes európai kormány Izrael mellett, a közhangulat látszólag mást mutat. Ez azért is különleges, mert korábban a kontinensen élt a világ zsidóságának döntő többsége, ám az elmúlt évtizedekben radikálisan megváltoztak az arányok. A folyamat egyértelműnek tűnik, míg a judaizmus eltűnőben van, addig az iszlám felemelkedik a régióban, és nincs jele annak, hogy a folyamatban egyhamar változás állna be.

A téma átpolitizált jellege miatt nagyon fontos már rögtön az elején leszögezni, hogy bár nagyon sokan úgy azonosítják az iszlám vallás követőit, mint akik egyértelműen Izrael ellen foglalnak állást, ez azonban koránt sincs így: több ország elítélte a Hamász támadását, sőt, az Arab Center felmérése szerint az arab világ egyes országaiban a lakosság akár 15-20% is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés