Előfizetői tartalom

Igazán veszélyes játékba kezdett Ukrajna - Sikerült végre megtalálni az orosz haderő gyenge pontját?

Az érdemi áttörést nem hozó nyári ukrán offenzíva megindulása óta látható az, hogy Kijev igyekszik kisebb alakulatokkal átkelni a Dnyeper déli szakaszán. A hídfők kialakítása veszélyes vállalkozás az ukrán csapatok részéről, de úgy néz ki, hogy még Moszkva is aggódik a kétéltű műveletek miatt. Mit akarhat elérni az ukrán vezérkar a merész akcióval, és milyen veszélyekkel kell szembenézniük? Nézzük.

Az már az idei ukrán offenzíva belengetésekor valószínű volt, hogy az ukrán csapatok meg fogják kísérelni az átkelést a Dnyeperen, ahogyan Herszon, mint kiindulási pont is meglehetősen kézenfekvő választás volt. A folyó keleti partján hídfőket kialakító ukrán katonákat az oroszok többször megpróbálták a folyóba tolni, sikertelenül. Pillanatnyilag úgy tűnik, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés