Előfizetői tartalom

"Inkább csak hagyjuk meghalni az embereket" - mondta a brit miniszterelnök a Covid-járvány kapcsán

Portfolio
Rishi Sunak brit miniszterelnök állítólag azt mondta a kormánynak, amikor szóba jött a második országos lezárás egy ülésen, hogy "just let people die", azaz "csak hagyjuk meghalni az embereket" - hozta nyilvánosságra egy vizsgálati jegyzőkönyv, amely szerint az információ Patrick Vallance-től származik, aki a kormány tanácsadója volt a járvány idején.

Vallance 2020. október 25-én naplóbejegyzést készített, amelyben részletesen beszámolt az akkori miniszterelnökkel, Boris Johnsonnal és az akkoriban pénzügyminiszterként dolgozó Sunakkal folytatott találkozójáról. Vallance a találkozón nem vett részt, a naplóbejegyzést - amely az Egyesült Királyság járványkezelését vizsgáló tárgyalásokon került napvilágra - Dominic...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés