Előfizetői tartalom

Íme a rejtélyes elitkommandó, mellyel a fél világot rettegésben tartja Amerika ősellensége

Az izraeli-palesztin konfliktus kiújulásával ismét gyakran kerül elő az iráni Kudsz-alakulat neve a sajtóban. A legtöbb nyugati hatalom által terrorszervezetként nyilvántartott intézmény egyszerre tölt be hírszerzési és különleges műveleti funkciókat, de mi is pontosan a Kudsz, hol aktívak és miért tart tőlük a fél világ? Lássuk.

A Kudsz az Iszlám Forradalom Gárdájának Hadtestje (IRGC) egyik alegysége. A forradalmi gárda Teherán egyik legbefolyásosabb entitása, egyes vélemények szerint hatalmukat csak a mindenkori ajatollah tudja korlátozni. Az IRGC katonai feladatokon kívül napjainkra bevásárolta magát Irán majd minden fontosabb vállalkozásába, ellenőrzik a kereskedelmet és a médiát is. A Kudsz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés