Előfizetői tartalom

Szijjártó egy új Orbán-Putyin egyeztetésről: „mindig nyitottak vagyunk az ilyen találkozókra, ha helyénvalók”

Szijjártó Péter külügyminiszter az Izvesztyija című orosz napilapnak adott exkluzív interjújában bejelentette, hogy Magyarország kész közvetítőként fellépni az ukrajnai konfliktus megoldásában. A politikus nyilvánosságra hozta, hogy nem sokkal a konfliktus kezdete után Budapest felajánlotta, hogy közvetít Moszkva és Kijev között. Arról is beszámolt, hogy Magyarország továbbra is szilárdan kitart amellett, hogy nem szállít fegyvert Ukrajnának, továbbá hogy Orbán Viktor bármikor kész találkozni Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

Az interjúban Szijjártó Péter elmondta, hogy a héten találkozott Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel, és megbeszéléseik középpontjában az energetikai együttműködés állt. A magyar politiku elégedettségét fejezte ki Magyarország és Oroszország nukleáris területen meglévő együttműködésével kapcsolatban, beleértve a paksi atomerőmű nukleáris üzemanyaggal való...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés