Előfizetői tartalom

Végleg kimerítette a háború Kijevet? – Jöhetnek a tűzszüneti tárgyalások?

A tél beálltával biztossá vált az, hogy Ukrajna nyári-őszi offenzívája komolyabb eredmények nélkül zárul, és az is nagyon valószínű, hogy Oroszország sem lesz képes komolyabb területi nyereségekre szert tenni idén. Mind nyugatról, mind keletről egyre több olyan nyilatkozatot lehet hallani, melyek szerint ideje tűzszüneti megállapodást kötnie a harcoló feleknek, de vajon mekkora az esély arra, hogy a következő néhány hónapban tényleg megegyezés születik?

A háború lassan két éve alatt folyamatosan hangoztak el mihamarabbi tűzszünetet sürgető nyilatkozatok, ezek a felszólalások ugyanakkor nem azoktól a szereplőktől érkeztek, akiknek reális beleszólása lehetne a konfliktusba. Ez a helyzet az elmúlt hónapban megváltozott: Moszkva irányából is érkeztek meglepően békülékeny hangnemű üzenetek, és ha burkoltabban ugyan, de...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés