FONTOS Orbán Viktor elárulta, miért Sulyok Tamás lesz a köztársasági elnök
 
Előfizetői tartalom

Sosem látott válságba jutott az EU legerősebb országa – Az összeomlás szélére került a német kormány?

Felező válságban van az Olaf Scholz kancellár vezette német kormánykoalíció: kicsit több mint két évvel a választások után és kicsivel kevesebb mint két évvel a következő választások előtt eddigi legnehezebb napjait éli a német kormány. Scholz és a hatalmon lévő pártok népszerűsége mélyponton, nincs elfogadott 2024-es költségvetés, egyre nagyobb a feszültség a kabineten belül, miközben a legkisebb koalíciós párt tagságának egy része kilépne a kormányból, az ellenzék pedig előrehozott választásokat követel. Van-e kiút a válságból?

Mélyponton Olaf Scholz népszerűsége Az INSA közvélemény-kutatónak a Bild napilap számára készített felmérésében rekordalacsony népszerűséget ért el Olaf Scholz: a 2009-ben alapított kutatócég még soha nem mért ilyen alacsony támogatottsági értéket német kancellárnak. Scholz népszerűsége a november 28-án közzétett felmérés szerint 35,5 százalékos, ezzel az INSA...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés