Előfizetői tartalom

Sosem látott válság felé robog Európa – Eljött a szélsőjobb ideje? (TOP 10 sztori - 7.)

A 2015–2016-os migránsválság óta 2023-ban volt a legsúlyosabb a bevándorlási helyzet Európában, évek óta nem látott számú menekült és gazdasági bevándorló érkezett a földrészre. Eközben az izraeli–palesztin konfliktus újbóli erőteljes kiéleződése Európában is éreztette a hatását, ahol a jobbára muszlim vallású bevándorlók palesztinpárti és Izrael-ellenes jelszavakkal vonultak az utcákra, és több helyen is összecsaptak szélsőjobboldali ellentüntetőkkel. A bevándorlás fokozódása a bevándorlásellenes erőknek kedvezett: Európa-szerte törnek előre a radikális jobboldali pártok.

Súlyosbodó bevándorlási helyzet Európában 2015-ben és 2016-ban a migráció túlzás nélkül az európai sajtó vezető témája volt. A kontinensre rég nem látott mértékű bevándorló tömeg zúdult viszonylag rövid idő alatt, nagyrészt a 2011-es „arab tavasz” nyomán kitört polgárháborúk, elsősorban a szíriai polgárháború folyományaként. Jó ideig az úgynevezett „balkáni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés