Előfizetői tartalom

Ősi múmiát szolgáltak fel vacsorára áramütést szenvedő világvégeváróknak Lenin mauzóleumában

Az idei év sem telt eseménytelenül: a folytatódó orosz-ukrán konfliktus mellett heves harcok kezdődtek Izrael és a Hamász között, földrengések, erdőtüzek sújtották a világot. A rossz hírek mellett voltak pozitív fejlemények is: az infláció határozottan csökkent, ezzel együtt a kamatok és mérséklődtek idén, a tőzsdeindexek is új csúcsra mentek. A jó és rossz hírek mellett viszont olyan hírek is eljutottak hozzánk, amelyeket egyszerűen nem tudunk hova tenni. Vagyis dehogynem: egy szilveszter esti poénos cikkbe.

Idén is egymást érték a fontos hírek, és – közhelyesen szólva – felgyorsult világunkban ezek gyakorlatilag percek alatt eljutnak hozzánk. Igyekeztünk ezeket a híreket azonnal megosztani az olvasókkal, ám az események követése mellett számtalan olyan hírbe is belefutottunk, amelynek az égvilágon semmilyen jelentősége nincs, mégis figyelemfelkeltőek, mert abszurd, szürreális, értelmezhetetlen eseményekről számolnak be. Nem siklottunk el felettük teljesen: összegyűjtöttük ezeket egy szilveszteri összeállításba, hogy ne csak mi nevessünk, csodálkozzunk, vagy borzadjunk el rajtuk. A szelektáláskor ezt a kérdést tettük fel magunknak:

Az egy dolog, hogy ez az őrület megtörtént, de a híre mégis hogyan jutott el hozzám – és miért?

A munka nagy részét a Magyar Távirati Iroda munkatársai végezték el, akik ezeket a teljesen jelentéktelen, ám annál abszurdabb híreket elhozták a magyar olvasóközönségnek is. Mi csak kigyűjtöttük közülük a szerintünk legjobbakat, amelyek címét az MTI által adott formában közöljük, hiszen a mi figyelmünket is ez keltette fel. (Tavaly és tavalyelőtt is összegyűjtöttük ezeket – ha nem olvastad volna, nyugi: nem maradtál le semmi fontosról). Íme a  Portfolio Abszurd Hírselection 2023 TOP10 az MTI híreiből:

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés