Előfizetői tartalom

Mégis mi lesz, ha az orosz hadsereg tényleg győz Ukrajnában?

A tavalyi év több, Ukrajna számára kedvezőtlen fordulatot hozott az Oroszországgal vívott védekező háborúban: minimális eredményt ért el az ukrán hadsereg hatalmas nyári hadjárata, a Kijevet támogató törhetetlen nyugati koalíció pedig megtört. Bár a legvalószínűbb forgatókönyv még mindig az elhúzódó állóháború és nem a fölényes orosz vagy ukrán győzelem, már komolyan vehető, nyugati elemzőházak foglalkoznak azzal a lehetőséggel, hogy az orosz hadsereg győz Ukrajnában, és nem csupán a Donbaszt és a Krímet viszi Putyin, hanem akár egész Ukrajnát elfoglalhatja. Ha ez az egyelőre még csak vészforgatókönyvként kezelhető szcenárió megvalósul, Európa több mint 30 éve fennálló biztonsági rendszere drasztikusan megváltozhat.

Egyáltalán nem kizárt az orosz győzelem Orosz katonák Mariupol romjai közt, az egyik evakuációs korridoron. Az orosz hadsereg 2022 tavaszán foglalta el a várost. Fotó: Stringer/Anadolu Agency via Getty Images 2022. február 24-én teljes körű inváziót kezdett az orosz haderő Ukrajna ellen, gyorsan kiderült, hogy a „világ második legerősebb hadseregét” valójában komoly...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés