FONTOS 500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron
 
Előfizetői tartalom

Hatalmasat nyert Amerika szövetségese, Pekingben nagyon dühösek – Most szabadulnak majd el igazán az indulatok?

A hétvégén tartottak Tajvanban választásokat, amelynek a tétje jóval túlmutatott a sziget jövőjén: a globális nagyhatalmi versenyfutás egyik újabb fejezetét jelentette Kína és az Egyesült Államok között. Az eredmények Washington számára alakultak kedvezően, győzött a nyolc éve irányító kormánypárt, ezzel folytatódik az Amerika-barát politikai erő vezetése. A körülmények azonban nagyban eltérnek az eddigiektől, sokkal feszültebb a helyzet a Távol-Keleten, mint korábban. Kérdés azonban, hogy az eredmények mennyiben rúgják fel az eddigi erőviszonyokat a térségben. Az elemzésünkben ennek járunk utána.

Szombaton választottak Tajvanban, az eredmények a papírformának megfelelően alakultak: győzött a 2016 óta kormányzó Demokratikus Progresszív Párt (DPP) jelöltje, Laj Csing-tö. Az elmúlt szavazások alkalmával rendre két nagy párt között dőlt el a végeredmény, a DPP és a Kuomintang (KMT) közötti küzdelem döntött az elnök személyéről. Most is ez volt a két legnagyobb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés