Előfizetői tartalom

Hatalmasat tarolt Donald Trump, ideje felkészülni a nagy visszatérésre?

Ahogy arról reggel beszámoltunk, Donald Trump hatalmas fölénnyel behúzta az iowai republikánus előválasztást. Novemberig még nagyon sok idő van vissza, de most már igencsak jó esély van rá, hogy a republikánus ingatlanmágnás fog ismét megmérkőzni a jelenlegi demokrata elnökkel, Joe Bidennel a Fehér Házért. Trump Bidennel szembeni meccsének eredménye még nem látható: a pollokban most nagyon szoros a verseny.

Trump hatalmasat tarolt

Iowa nemzetstratégiai és nemzetgazdasági szempontból aligha nevezhető az Egyesült Államok egyik legfontosabb államának, politikai szempontból azonban van egy fontos tényező, amely miatt kiemelkedik a többi közül: itt rendezi meg a választási év során a két nagypárt az első előválasztási eseményt, vagyis caucus / kaukuszt. Az, hogy ki nyer Iowában, bár nem jósolja meg tökéletesen, azért

nagyban befolyásolja azt, hogy adott párt kit delegál majd a végső elnökválasztási közdelembe, mint zászlóvivő jelölt.

A demokrata előválasztás most kevésbé izgalmas: bár a személyes voksolás tegnap lezajlott, a levélszavazás még február 19-ig folyik majd, eredményhirdetés pedig csak március 5-én várható. Amerikában nem jellemző, hogy a regnáló elnöknek komoly kihívója akad saját pártján belül, így szinte borítékolható, hogy valamilyen váratlan esemény híján Joe Biden jelenlegi elnök lesz a demokrata jelölt.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés