Előfizetői tartalom

Felcsaptak a háború lángjai a meghökkentő támadás után – Teljesen váratlanul eshet egymásnak két komoly katonai hatalom?

Egyre mozgalmasabb események bolygatják fel a muszlim világot, eddig úgy tűnik, hogy az október 7-i Hamász támadás Izrael területe ellen valóságos földcsuszamlást indított meg. A Gázai övezet ellen indított hadműveletet követően katonai események zajlottak Libanonban, Szíriában, Irakban, de most újabban Iránban és Pakisztánban is. Ez utóbbi új fejezetet nyit az eddigi konfliktusok sorában, ráadásul erre jóval kevésbé lehetett számítani. Nagy kérdés, hogy lesz-e újabb kiterjedt háború az iszlám világban, és mit gondolnak erről a globális nagykutyák.

Irán január 16-án kedden váratlanul támadást intézett pakisztáni célpontok ellen, amelyben többen meghaltak. Az esetre nagyon dühösen reagált Iszlámábád, a kormány azonnal a szuverenitásának megsértésével reagált a perzsák csapásaira. Teherán igyekezett csitítani a helyzetet, a külügyminiszter Davosban mondta el, hogy egyáltalán nem „barátjuk és testvérük” ellen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés