Előfizetői tartalom

Mégis mi lesz a világgal, ha tényleg Donald Trump lesz a következő elnök?

Hatalmas győzelmet aratott hétfőn az iowai előválasztáson párttársaival szemben Donald Trump: most nagyon úgy néz ki, ősszel ismét a republikánus ingatlanmágnás és Joe Biden mérkőznek majd meg az elnöki székért. Bár a választás még nem lejátszott meccs, sőt, még az is benne van a pakliban, hogy Trump rács mögé kerül, mielőtt megválasztják elnöknek, abszolút nem kizárható, hogy 2025 elején ismét beül majd az Ovális Irodába a megosztó hírű amerikai politikai nagyágyú. A sokszor kiszámíthatatlan, impulzív kijelentéseiről és világrengető ígéreteiről ismert vezető újraválasztása nemzetközi szinten felkavarhatja az állóvizet, de nagyon nem mindegy, mekkorát nyernek a republikánusok novemberben.

A Portfolio rendszeresen foglalkozik nagyobb elemzésekben a 2024 novemberi amerikai elnökválasztással, Trump esetleges győzelmének gazdasági hatásait például itt vizsgáltuk meg: Kapcsolódó cikkünk 2024. 01. 11. Egyszer már zűrzavart hozott a gazdaságban – Mire számíthat a világ Donald Trumptól? A választási pollok alakulásával itt foglalkoztunk utoljára: Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés