Előfizetői tartalom

Mi az a Tomahawk és miért rettegnek tőle hirtelen Amerika ellenségei?

Körülbelül egy hete arról beszélt Nyikolaj Jevmenov, az orosz haditengerészet vezérkari főnöke, hogy az Egyesült Államok Tomahawk cirkálórakétai kifejezetten nagy veszélyt jelentenek Oroszország biztonságára, hiszen az amerikai haderő ezekkel a fegyverekkel szinte bárhol célba tudja venni hazáját. Egy hét sem telt el és amerikai Tomahawk-rakéták csapódtak be Jemen területén, az Egyesült Államok élesben is használta a fegyvereket a Vörös-tengert terrorban tartó húszik ellen. De mit tud egy Tomahawk és miért is retteg tőle hirtelen az Amerika-ellenes tengely? Nézzük.

Ezek a nagy hatótávolságú rakéták képesek masszív kárt okozni Oroszországon belül, a legtöbb területen” - mondta ezt körülbelül egy hete az orosz médiának Amerika Tomahawk-rakétáiról Nyikolaj Jevmenov tengernagy, az orosz haditengerészet vezérkari főnöke. Alig egy hét telt el a kijelentéstől és Tomahawk-rakéták csapódtak be Jemen Hudajda, Taiz, Damár, al-Bajda...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés