Előfizetői tartalom

Buldózerként tör előre a párt, amely népszavazást tartana Németország EU-s tagságáról – Megállíthatja-e még bármi a szélsőjobbot?

A német közvéleményt mostanában leginkább foglalkoztató témák egyike a szélsőjobboldalinak tartott Alternatíva Németországnak (AfD) erősödése. A párt már hónapok óta második helyen áll a közvélemény-kutatásokban, magasan előzve a jelenlegi kormánykoalíció pártjait. Igazán égetővé az tette a kérdést, hogy januárban nyilvánosságra került: novemberben egy AfD-politikusok részvételével zajló titkos találkozón a nem asszimilálódó bevándorlók tömeges kitoloncolásáról szóló tervről értekeztek. Ennek hatására most hétvégén megteltek a német nagyvárosok utcái: több százezren demonstráltak az AfD ellen.

Több százezres tüntetések a hétvégén Szombaton és vasárnap több százezren vonultak ki német nagyvárosok utcáira, hogy a szélsőjobboldali AfD ellen tüntessenek. Már szombaton rengeteg ember vonult fel – összesen mintegy 250 ezren –, vasárnap ezen felbátorodva aztán még több ember jelent meg a demonstrációkon. A rendőrség szerint Németország második legnépesebb városában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés