Előfizetői tartalom

Mégis hogy lőnek el az ukránok most már egészen Szentpétervárig? Két igazán furcsa találmány lehet a válasz

A múlt hétvégén hirtelen hatalmas robbanás rázta meg Uszty-Luga kikötőváros egyik vegyiüzemét: kiégett egy gáztároló a Szentpétervártól mindössze 80 kilométerre, nyugatra található településen. Röviddel ezután újabb robbanás következett: ezúttal egy olajtároló komplexum kapott lángra. A hét második felében pedig Szocsi mellett, Tuapsze határán csaptak fel a lángok. Ezeket, a mélyen Oroszország nemzetközileg elismert területén belül található településeket szinte biztosan az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SzBU) vette célba, saját fejlesztésű, nagy hatótávolságú drónokkal. Mik ezek az eszközök, és hogyan működnek? Egyáltalán hogyan jutott hozzá Ukrajna olyan fegyverekhez, melyekkel csapást tudnak mérni akár 800-1000 kilométerre is az ukrán határról? Megválaszoltuk a legégetőbb kérdéseket.

Mélyen Oroszországon belül pusztítanak az ukrán drónok Az elmúlt bő egy hét során több orosz olajfinomítót, gáztárolót is ukrán támadás ért: felcsaptak a lángok Uszty-Luga és Tuapsze térségében is. Tuapsze talán a kevésbé érdekes, mivel a Fekete-tenger keleti partján, Szocsi mellett fekszik, Uszty-Luga viszont Szentpétervártól alig 80 kilométerre található, a Finn-öböl...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés